OLVA De Touwladder

Op vrijdagnamiddag 6 december werden de kinderen van het derde kleuter en eerste leerjaar ondergedompeld in het leven van Sint en Piet. Er was een superleuk pietenparcours in de turnzaal gebouwd, speciaal voor deze overbrugactiviteit!

In het eerste leerjaar leren we over ‘Hieha Gezond’. De voorbije week ging het over gezonde voeding. Als afsluiter van dit deeltje maakten we vandaag fruitsalade. We maakten kennis met verschillende vruchten. Eerst bestudeerden we verschillende soorten, daarna gingen we vrolijk aan de slag met snijplankje en mesje.
Tot slot konden we van ons eigen werk smullen! De bengels willen dit morgen al opnieuw doen, dus de vitamientjes hebben gesmaakt…

😉


In het kader van ons nieuw WO-thema over eendjes kwam juf Els vandaag met haar tamme eend op bezoek in het eerste leerjaar. De kinderen vonden het een superleuk bezoekje!


De sloebers van 1A leren niet alleen lezen, schrijven en rekenen, maar ook yoga in de klas! De houdingen van de zwaan, de ooievaar, de rups, de zeester, het hert, de slang, de vlinder, de pinguïn, de muis en de krokodil kennen geen geheimen meer voor hen!


De sloebers uit 1A maakten heerlijke spinnensoep!

Het 2de leerjaar maakte een echte monstertruck! Aan de hand van een stappenplan maakten ze van melkdopjes, rietjes, stokjes, wc-rolletjes, hamer en spijkers een monstertruck die echt kon rijden! Gelukkig kwam het 6de leerjaar een handje helpen.


In het thema “kleuren” maakten de kleuters uit K1 kennis met onder andere een bruine cavia en gingen ze op stap naar het bos.

Op 5 december kregen we belangrijk bezoek: de Sint kwam met zijn mieten op bezoek! 
Vorige week ontvingen we al een boodschap van de mieten dat ze wat verdrietig waren: ze vonden het namelijk niet leuk dat alle verhalen altijd over de sint gaan, zij wilden ook wel eens een hoofdrol in een boek krijgen. Daarom maakte elke klas een boek over zwarte piet/miet.
De prachtige en originele resultaten zijn te bewonderen in de inkomhal. Neem gerust binnenkort eens een kijkje!

Voor de eerste maal organiseerde de school met de derde graad stadsklassen naar Gent. Alles viel erg goed mee. Dit was voor herhaling vatbaar!