OLVA De Touwladder

Lager

112 dag In 4B

Naar aanleiding van de 112 dag op 11 februari kwam de mama van Bram wat uitleg geven over 112. Wanneer, hoe en waarom neem je contact op met 112? De leerlingen kregen hierbij heel wat leerrijke informatie.

Kwartierlezen

Nu de leerlingen uit het eerste leerjaar alle lettertjes kennen zijn ze ook gestart met ‘kwartierlezen’. Elke dag maken we dus een kwartiertje de tijd om vrij in boekjes te lezen. Het enthousiasme is alvast groot!

Gezond op school

In het WO-thema Hieha Gezond’ kwam na de gezonde voeding de hygiëne aan de beurt.De leerlingen van de klas leerden al op een goede manier de handen wassen. Vandaag kwamen de tandjes aan de beurt! Ze blonken nogal op het einde van de les…

Fruitnamiddag

In het eerste leerjaar leren we over ‘Hieha Gezond’. De voorbije week ging het over gezonde voeding. Als afsluiter van dit deeltje maakten we vandaag fruitsalade. We maakten kennis met verschillende vruchten. Eerst bestudeerden we verschillende soorten, daarna gingen we vrolijk aan de slag met snijplankje en mesje. Tot slot konden we van ons eigen …

Fruitnamiddag Lees verder »

Alle eendjes zwemmen in het water….

In het kader van ons nieuw WO-thema over eendjes kwam juf Els vandaag met haar tamme eend op bezoek in het eerste leerjaar. De kinderen vonden het een superleuk bezoekje!

Yogales

De sloebers van 1A leren niet alleen lezen, schrijven en rekenen, maar ook yoga in de klas! De houdingen van de zwaan, de ooievaar, de rups, de zeester, het hert, de slang, de vlinder, de pinguïn, de muis en de krokodil kennen geen geheimen meer voor hen!

Halloween

De sloebers uit 1A maakten heerlijke spinnensoep!

Techniek in klas

Het 2de leerjaar maakte een echte monstertruck! Aan de hand van een stappenplan maakten ze van melkdopjes, rietjes, stokjes, wc-rolletjes, hamer en spijkers een monstertruck die echt kon rijden! Gelukkig kwam het 6de leerjaar een handje helpen.

Boswandeling

Het tweede leerjaar maakte een leerwandeling in het bos.

Bezoek aan het wetenschapspark te Oostende

Het vijfde leerjaar bezocht juist voor de herfstvakantie het wetenschapspark in Oostende. Daar werden de leerlingen opgesloten in 3 escape rooms. Om hieruit te geraken moesten de kinderen samenwerken en kennis opdoen over de werking van windturbines. Gelukkig konden ze allen ontsnappen. 😄